Четиридесет и седем генерални щатски прокурори от САЩ  започват едновременно

...
Четиридесет и седем генерални щатски прокурори от САЩ  започват едновременно
Коментари Харесай

47 щатски прокурори подхващат едновременно Фейсбук в мащабно разследване

Четиридесет и седем генерални щатски прокурори от САЩ  стартират по едно и също време общо антитръстовото следствие против водещата обществена интернет мрежа " Facebook " (Facebook Inc.).

От тяхно име генералният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс посочи мотива за разследванео - " компанията Facebook " може би е изложила на риск потребителски данни, понижила е качеството на потребителския избор и е нараснала цената на рекламата ".

Заедно с специалисти по антитръстовото законодателство щатските прокурори към този момент са провели и първото си общо заседание, с цел да вземат решение по отношение на опцията за завеждане на взаимно антимонополно дело против " Facebook ".

Самата Летисия Джеймс стартира да разисква опцията за сходно взаимно изследване на " Facebook " още преди две седмици, а при започване на предишния месец тя съобщи, че нейният офис стартира щатско следствие както на водещата обществена интернет медия, по този начин и на Alphabet Inc.- компанията-майка на " Google " (Google).

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР